Sportssjef André Andersson har vært i Bergen og sett noen av våre dyktige juniorspillere spille NM. Vi hadde 6 representanter fra klubben

Djordje Stojiljkovic som spilte 14 års klassen i Stavanger. Djordje har vist fin tennis i løpet av uken og kom seg helt til 1/4 finalen hvor han ble slått i en tøff tresettskamp. Han er fortsatt med i double hvor han også kom til en 1/4 finale som spilles senere

Noah Stensrød spilte 16 års klassen og bød på fin tennis i første runde av kvalifiseringen hvor han tok en komfortabel seier. Noah spilte sikkert med mye spinn og ventet på en god posisjon for å gå inn i banen. I andre runde ble det dessverre stopp for Noah, men en fin innsats under NM for Noahs del.

Niklas Skogeng imponerte stort under NM og var turneringens overraskelse da han gjorde comeback etter lang tid uten å spille turneringer. Niklas sin ranking hadde blitt frosset da han ikke hadde spilt nok kamper. Derfor måtte han starte i kvalifiseringen hvor han vant sine to kamper raskt og effektivt. I hovedturneringen fikk han tøff motstand igjen, men også der imponerte Niklas stort. Han holdt seg til spilleplanen og vant første runde i hovedturneringen 6-2 6-3. I neste kamp ventet førsteseedede Sturle Skigelstrand fra Stavanger. Etter tre timers spill på et meget høyt nivå måtte Niklas se seg slått 6-4 4-6 3-6 med et break i siste sett. Niklas spilte også double hvor han vant sin første kamp, men måtte se seg slått av Bjørn og hans doublepartner.

Aleksandra Toneva fikk en dårlig start på sin kamp, men gjorde en utrolig fin opphenting i første sett. Aleksandra servet for første sett på 6-5, men klarte ikke å tette gapet og tapte første sett i tiebreak. I det andre settet spilte Alexandra feilfritt og offensivt. Hun presset motstanderen langt tilbake i banen og kom pent inn. Hun brukte både vinkler og harde flate slag. I det tredje settet var det en skikkelig thriller med bare en pause. Dessverre gikk de ikke hele veien, men Aleksandra har vist at hun har en utrolig høy standard. Sifrene ble 6-7 6-2 6-4.

Bjørn Asbjørnrød Valdivieso vant sine to første kamper i hovedturneringen ganske komfortabelt selv om han hadde problemer med å finne spillet, fant han løsninger for å vinne. I kvartfinalen møtte han andreseedede Jacob Borch-Nilsen som var for stabil. Jacob spilte med god lengde og litt risiko som var nok til å skape ubalanse 6-4 4-6 3-6 3-6. Bjørn skal senere på dagen spille semifinale i double med sin doublepartner Andreas Nygaard.

Peter Steinnes gjorde en fin innsats og viste også at nivået er der. Han prøvde å holde seg til spilleplanen og gjorde det veldig bra i lange perioder. Dessverre ble det noen lange dipper i begynnelsen av begge settene da han tapte fire game på rad i både første og andre sett. Til tross for dette ble stillingen 5-7 4-6. Peter spilte også double sammen med Aleksandra hvor de kom på tredjeplass i Mix U19, de hadde sjansen til å vinne andre sett men klarte ikke å vinne de viktige no add ballene.

Kategorier: Turnering