I løpet av sommeren vil SportsConcept Entreprenør AS komme til Sandefjord for å legge nytt Plexipave toppdekke på våre baner i Pingvinhallen.

Våre hardcourt baner i Pingvinhallen ble sist renovert i 2012. Den gang var det som følge av skader etter gjentatte regnvanninntrengningene i hallen.

Hvorfor nytt dekke nå?

Vår sportssjef Anders Wilhelm Andersson har vært pådriver for å få lagt et nytt toppdekke.

André Andersson
Sportssjef Sandefjord Tennisklubb

“Vi ser at det er glatte partier mange steder. Dette fører til at ballen spretter raskere enn normalt, men kanskje det største problemet slik det er nå, er faren for skader. Spesielt de som spiller på et høyt nivå med raskt tempo risikerer skader på grunn av det slitte underlaget. Det gamle underlaget har dessuten ikke gummimatte slik de nye toppdekkene har. Gummimatten under sørger for at du får demping og dermed minsker faren for skader,” forteller André.

Dekket bærer preg av å være slitt og modent for utskiftning. Beregnet levetid for denne type dekke er 10 år.

Det nye Plexipave-dekket som skal legges av SportsConcept, er noe av det mest holdbare og beste dekket som finnes på markedet i dag. “Plexipave har hele tiden vært mitt førstevalg på hardcourt. Vi har ambisjoner om å arrangere både internasjonale turneringer og samarbeide med tennisakademier. Da er det viktig at våre baner holder god og internasjonal standard,” fortsetter André.

Hvorfor valgte Sandefjord Tennisklubb SportsConcept?

Daglig leder Ulf Skogeng har sammen styremedlem Per Gulliksen jobbet for å innhente anbud fra flere leverandører.

Ulf Skogeng – Daglig leder

“Det er begrenset med aktører i Norge som driver med dette, naturlig nok, men det har vært viktig å få tilbud fra flere leverandører for å være sikre på at den vi valgte, var konkurransedyktig på pris og kvalitet. Det å legge et nytt toppdekke er en kostbar affære, så det er viktig å gjøre grundig forarbeid. Vi startet med dette prosjektet i fjor høst, og nå, 6 måneder senere, er vi i mål med finansiering og en avtale om leveranse,” forteller Ulf.

Etter å ha gått noen runder falt valget på SportsConcept Entreprenør AS, som er en av de største og mest velrenommerte leverandørene av tennisbaner i Norge.

“Det var viktig for oss at de kan levere et godt produkt til avtalt tid. Dessuten var de konkurransedyktige på pris.”

Det nye toppdekket finansieres i all hovedsak med øremerket støtte fra Thorbjørn Hansens stiftelse på 500 000 kr og merverdiavgiftskompensasjon som mottas i juni 2023. Resten dekkes av egenkapital.

Thorbjørn Hansens stiftelse ble opprettet 08.02.16. Stiftelsen har fått donert verdier på i overkant av 400 millioner fra Thorbjørn Hansen som gikk bort 17.06.2016 Stiftelsen har som formål å gi støtte til breddeidrett i idrettslag i Sandefjord kommune og andre allmennyttige foreninger. Styret kan også påskjønne Sandefjords beste idrettsutøver i løpet av det siste året.

“Uten en generøs pengegave fra TH stiftelse ville det blitt vanskelig å realisere dette i år,” sier Ulf. “Vi er utrolig takknemlige for pengene som vi fikk tildelt av stiftelsen.

Gleder oss til å gjøre jobben

Christian B. Andersen er eier og daglig leder i SportsConcept Entreprenør AS. Han sier det var ekstra morsomt at Sandefjord Tennisklubb valgte dem som leverandør. “Jeg har spilt mye tennis i Sandefjord. Det var derfor veldig hyggelig at klubben valgte oss som leverandør” forteller Christian.

SportsConcept Entreprenør AS har i mange år vært en ledende leverandør i det norske tennismarkedet. Selskapet leverer produkter fra Europas ledende produsenter og har alle godkjenningene som bør kreves av en kvalitetsleverandør. De har stor kompetanse og erfaring med renovering av tennisbaner.

“Den siste banen av samme type som ble lagt her i området av oss var i Porsgrunn Tennisklubb i fjor høst, nå følger altså Sandefjord etter. Dette viser at vi er den foretrukne leverandøren av tennisbaner i Norge. Andre baner som har valgt samme løsning som Sandefjord er Furuset Tennisklubb, Vestre Bærum Tennisklubb, Kristiansand Tennisklubb, Tromsø Tennisklubb og Kongsvinger Tennisklubb,” avslutter Christian.

Kategorier: Anlegg