Sandefjord Tennisklubb har 4 innendørsbaner og 5 utendørs grusbaner. Utebanene er tilgjengelige fra april/mai til september/oktober. Dette varierer fra år til år og er avhengig av vær.

Ja, vi tilbyr utleie av ballmaskin. Se ballmaskin for mer informasjon og bestilling

Ja, du bestiller og betaler for strenging av racket på vår hjemmeside. Se strenging av racket for mer informasjon.

Du kan låne racket og baller gratis hos BUA Sandefjord

Du bestiller baneleie i MATCHi. Du kan også laste ned Matchi appen fra Google Play eller App Store.

Du låser opp portene ved å bruke koden som du får når du bestiller baneleie. Se Kode fra Matchi ved baneleie

Se også ofte stilte spørsmål om baneleie.

Priser baneleie

Se vår prisliste

Vilkår for baneleie Sandefjord Tennisklubb

Sist oppdatert 14.06.2023

Alle som leier bane hos Sandefjord plikter å sette seg inn i og følge disse vilkårene. Ved misbruk eller gjentatte brudd på gjeldende regler vil tilgang til å bestille baneleie bli sperret.

Se også vilkår baneleie for medlemmer

  1. Den som leier banen er ansvarlig for at regler og vilkår for baneleie overholdes
  2. Du må selv spille timen som du leier. Det er ikke tillatt å leie bane for andre
  3. Du må bestille baneleie i MATCHi
  4. Du kan avbestille inntil 3 timer før bestillingstidspunktet og få refundert beløpet minus servicegebyr
  5. Du kan maks bestille 2 fremtidige baneleie
  6. Du kan maks bestille baneleie 10 dager frem i tid
  7. Banen skal være ryddet og klar for neste spiller når baneleie er slutt, dvs. at man må avslutte og rydde slik at man rekker dette
  8. Når du kommer til timen skal man ikke forstyrre de som allerede spiller med f.eks. prat, oppvarming etc. ved banen. Vent med å gå til banens benk til det er klart for det
  9. De som avslutter sin time skal rydde og forlate banen uten å forstyrre de som nå har banen unødvendig. Dvs. at man skifter, rydder og så går fra banen.
  10. Du skal sørge for at banen er i god stand etter at du er ferdig med å spille. På grusbanene betyr dette også:
    • vann banen før spill hvis den er tørr, pass på å ikke lage dammer
    • kost hele banen etter spill
    • kost gjerne også linjene med linjekosten
    • om det oppstår groper må de dekkes over
    • Etterlat banen i god orden uten søppel.

      Se banepleie for mer informasjon om hvordan du holder grusbaner vedlike
  11. Det er strengt forbudt å bruke noe annet enn tennissko på grusbanene. Sko med grov såle ødelegger de. Ved spill innendørs i hallen må sko være rengjort før de brukes.
  12. Det er ikke tillatt å bestille baneleie hvor formålet er organisert trening eller kurs uten at dette først har blitt avtalt med Sandefjord Tennisklubb

Se også generelle vilkår for baneleie

12 måneders medlemskap

  • Når du leier bane UTE ved bruk av 12 måneders medlemskap må ALLE som spiller være medlem
  • Som innehaver av 12 måneders medlemskap kan du invitere en gjest til gratis prøvespill 2 ganger pr. år.
  • Den som bestiller baneleie er ansvarlig for at alle som spiller har betalt for medlemskap

1 måneds medlemskap

Når du leier bane ved bruk av 1 måneds medlemskap, kan du fritt ta med andre ikke-medlemmer

Tilgang til anlegget

Kode fra Matchi ved baneleie

Når du bestiller baneleie, får du en e-post med en kode som du og den du skal spille med kan bruke for å få tilgang til banen som du har bestilt. Om du har Matchi appen installert, ser du også koden i appen.

Koden er den samme hver gang for hver enkelt bruker og virker 40 minutter før og etter at du har bestilt baneleie. Du må taste kode # for å låse opp.

I e-posten står det koden du skal bruke. Koden er den samme hver gang du bestiller baneleie.
Koden du skal bruke er også tilgjengelig i Matchi Appen under “Reservasjon”

NB: Bestiller du bane i hallen, får du tilgang til klubbhuset. Bestiller du utebane, får du kun tilgang til banen som du har bestilt (Ute 1=Port 1, Ute 2=Port 2, Ute 3=Port 3, Ute 4 og 5=Port 4). Ønsker du tilgang til klubbhus uten å ha bestilt baneleie, må du ha en egen personlig kode (se under).

Personlig kode til klubbhuset (kun medlemmer)

Nøkkelbrikke for å låse opp spillerinngang i klubbhuset, har blitt erstattet med Matchi kodelås på hovedinngangen med personlig kode. Koden kan kun brukes på hoveddøren i klubbhuset. Til portene på utebaner, må du bruke koden som du får når du bestiller baneleie i Matchi.


For deg som tidligere har brukt nøkkelbrikke

Om du har en nøkkelbrikke som du tidligere har brukt for å låse opp klubbhuset, kan du bruke de siste 6 sifrene som står preget på nøkkelbrikken for å låse opp hoveddøren til klubbhuset etterfulgt av #

Vær oppmerksom på at ved import av koder, ble det kun aktivert de som hadde betalt medlemskap. Det betyr at du kan oppleve at din kode ikke fungerer som den skal om du nylig har betalt ditt medlemskap.

Om din brikke er så skitten og slitt at du ikke kan lese av nummeret, kan du ta kontakt med oss på post@stk.no for å få oppgitt koden som du skal bruke for å låse opp.

Verdikort

Kjøp av verdikort i Matchi krever at du er innlogget og at du har et aktivt medlemskap. Når du bestiller baneleie vises det som et valg for betaling. Gyldighet er 730 dager fra kjøpsdato.

Grønt kort for pensjonister og juniorer

Grønt kort er tilgjengelig for pensjonistmedlemmer og juniormedlemmer som er en del av tennisskolen. Med et Grønt Kort kan du bruke innendørsbanene hyppig så lenge reglene under følges:

  • Du må være pensjonist eller delta på tennisskolen og være junior
  • Kan bare brukes før klokken 15.00 på hverdager
  • Du kan bruke kortet når som helst i helgene
  • Kan kun brukes til maksimalt 1 time per dag og kun 1 fremtidig bestilling
  • Medlem som innehar grønt kort disponerer den bestilte banen uavhengig av hvor mange som spiller på banen.

Faste timer

Vi tilbyr ikke faste timer

Ofte stilte spørsmål om baneleie

Racket og tennisballer

Du får låne racket av oss om du er med på kurs (organisert trening eller privattimer). Om du ønsker å bestille time selv (ikke organisert spill) må du enten kjøpe egen racket og tennisballer eller låne dette gratis via BUA i Sandefjord.

Riktig skotøy

Minst like viktig som racket er at du bruker riktige sko. Spesielt på grusbaner er dette viktig siden banene blir ødelagt om du bruker sko med grove såler. Se hvorfor er det viktig å bruke grussko på grusbaner?

Inne i hallen er det viktig å bruke non-marking (såler som ikke lager merker) og RENE sko. Om du går inn med møkkete sko vil grus og skitt sette seg fast i overflaten og over tid ødelegge dekket. Vi bruk mye tid på å koste og holde innebanene rene. Det er også en grunn til at vi ikke tillater utesko inne i hallen. De må settes fra seg ved inngangen.

Utebaner: sko med grov såle er ikke tillatt
Innebaner: rene sko/hallsko som ikke lager merker

Ja, vi tilbyr utleie av ballmaskin. Se ballmaskin for mer informasjon og bestilling

Ja, du bestiller og betaler for strenging av racket på vår hjemmeside. Se strenging av racket for mer informasjon.

Betaling med verdikort eller grønt kort vises etter at du har valgt “Neste” i vinduet som vises etter at du har valgt dato og tidspunkt for baneleie.

Du kan låne racket og baller gratis hos BUA Sandefjord

Du bestiller baneleie i MATCHi. Du kan også laste ned Matchi appen fra Google Play eller App Store.

Du låser opp portene ved å bruke koden som du får når du bestiller baneleie. Se Kode fra Matchi ved baneleie

Se også banepleie for hvordan du holder grusbaner fine gjennom hele sesongen.

Det er stor forskjell på en tennisbane med et underlag av grus sammenlignet med hard court bane. Fotarbeidet på grus skiller seg fra hard court, da du naturligvis glir mer på grusen, og et godt grep er ekstra viktig. Spiller du på grus anbefaler vi derfor å investere i et par grussko, noe som vil gi deg den optimale spilleopplevelsen på et mer ujevnt underlag.

Sålen på grussko har ofte et fiskebensmønster/sikk-sakk mønster, som forhindrer at overflødig grus samler seg. Dette gir et bedre grep og mer kontroll når du glir naturlig mot ballen på banen. Denne sålen gir også bedre feste på start/stopp og mer forutsigbarhet når du endrer retning. I tillegg er gummien mykere, for å få bedre friksjon mot grusen og forenkle fotarbeidet. Hvis grusen samler seg kan du slå lett et par ganger mot sålen med racketen, så løsner den.

Se salg av tennisutstyr for informasjon om hvor du kan få kjøpt grussko.

Se også Hvorfor er det viktig å bruke grussko på grusbaner?

Om du er nybegynner og ikke vant til å spille tennis har du sikkert spørsmål om hva du bør gjøre før du spiller og også når du er ferdig. Det er ikke mye du trenger å huske på. Noen viktige punkter ved spill på grusbaner:

Vanne baner

Vann banen før og etter spill hvis den er tørr,  dette er viktig på varme dager eller i perioder hvor det er tørke!  Bruk vannslangene som du finner ved hver bane. Vann der hvor du ser det er behov for vanning. Vanning skjer ved at slangetuten holdes litt skrått oppover og føres sakte frem og tilbake. Juster dysen ved behov. Man må ikke rette tuten ned mot banen, da dette kan lage hull i dekket.  Om det begynner å bli dammer har banene fått nok vann. Vi har også et vanningsanlegg som sørger for at grusbanene holder seg i god stand gjennom sommeren.

Koste baner etter spill

Kost hele banen etter spill også utenfor strekene. Du finner koster ved hver bane. De siste 5 minuttene av spilletiden skal benyttes til å klargjøre banen for neste spillere. Start kostingen langs nettet, følg yttersiden ned og jobb i store firkantede sirkler inn mot midten og avslutt ut over sidelinjen. På den måten blir grusen distribuert tilbake på banen. Linjene kostes av kommende spillere

Dekke til groper og hull

Om det oppstår groper må de dekkes over. Du finner skraper på de fleste baner. Vann gjerne over der hvor du har brukt skrapen. Er du ekstra flink kan du bruke valse for å “pakke” ned grusen.

Hver vår får vi alltid spørsmål som “Kan dere ikke åpne utebanene nå, det er jo fint og varmt vær?” Dessverre er det ikke bare å åpne grusbaner for spill selv om våren har kommet og sola skinner.

Det finnes forskjellige grusbaner. I Norge har det på samme måte som kunsgressbaner blitt populært med kunstgrusbaner de siste årene. Kunstgrusbaner er heller ikke så væravhengig da selv kraftig regnvær ikke hindrer bruk av disse etter kort tid. I tillegg er slike baner rimeligere å drifte da de krever mye mindre vedlikehold.

I Sandefjord Tennisklubb har vi “tradisjonell” rødgrus. Dette dekket har gjennom alle år vært den vanlige dekketypen. En grusbane med høy standard gir dekket med de beste spilleegenskapene med hensyn til friksjon, demping og ballsprett. Utgiftene til vedlikehold er mye høyere enn kunstgrusbaner, fordi banene jevnlig skal tromles for å forbli jevne. Dessuten må vi hvert år kjøpe inn 1 tonn med reparasjonsgrus som brukes for å fylle på grus som forsvinner i løpet av en sesong. For at tradisjonelle grusbaner skal bli gode å spille på må de ofte vannes for å opprettholde vanninnholdet i grusen.

Vinteren er lang med frost og tele. Utebanene blir preget av dette og det er mange oppgaver som må gjennomføres for å klargjøre utebanene om våren. Når temperaturen tillater det, ikke minusgrader om natten og god dagtemperatur ca. 10 grader kan en gå igang med følgende:

  • Raking av løv, barnnåler.m.v
  • Legge på grus, ca 15 sekker pr. bane
  • Stramme opp linjer
  • Valse og vanne bane ca 20 ganger

Det er ikke noe poeng å valse på tørre baner. Vi er derfor avhengig av at vann blir koblet til. Dette kan kun gjøres når nattetemperaturen tillater det, det kan ikke være fare for frost/kuldegrader siden det vil ødelegge ventiler og slanger.

Utesesongen varer normalt fra slutten av april til oktober. Det mest vanlige tidspunktet for åpning av utebanene er 1. helgen i mai.

Banene vil være litt myke i starten av sesongen, det er derfor viktig at alle som spiller tråkker igjen hull i banedekket etter spill. Etter spill skal banene kostes helt ut mot gjerdet for å sørge for at grusen er jevnt fordelt over banen. Se mer informasjon om banepleie.

Nei, det er ikke mulig i å flytte på reserverte timer i Matchi. Du må avbestille timen og bestille ny time.

Ja, det er mulig å avbestille en time i Matchi. Gå til Mine bookinger og velg “Avbook” timen som du ønsker å avbestille.

Om du har Matchi appen installert kan du gå til “Reservasjoner” og velg din reservasjon. Helt nederst på siden finner du valget for “kanseller reservasjon”.

Om du avbestiller timen innen 3 timer før reservasjonen må du kun betale et servicegebyr på kr 12,50. Etter dette kan du kansellere, men vil ikke får refundert beløpet som du har betalt for baneleie. Se også betalings- og kanselleringspolicyene til MATCHi (ekstern lenke)

Matchi bruker Stripe som sin betalingsformidler. Det betyr at informasjon om ditt bankkort ikke lagres hos Matchi, men hos Stripe.

Stripe er en sertifisert PCI Service Provider Level 1 som betyr at de har det høyeste sikkerhetsnivået. Les mer om hvordan Stripe håndterer sikkerhet.