Sandefjord Tennisklubb har 4 innendørsbaner og 5 utendørs grusbaner. Utebanene er tilgjengelige fra april/mai til september/oktober. Dette varierer fra år til år og er avhengig av vær.

Ja, vil tilbyr alle å spille på våre utebaner. Medlemmer i klubben kan bestille baneleie utendørs uten å betale pr. gang. Ikke-medlemmer må betale pr. gang eller de kan også kjøpe sommerkortet som gir deg tilgang til å bestille baneleie uten å betale i perioder i løpet av sommeren

Du bestiller baneleie i MATCHi. Du kan også laste ned Matchi appen fra Google Play eller App Store.

Du trenger nøkkelbrikke for tilgang til banene. Fra 2023 må du bestille og betale for nøkkelbrikke på forhånd. Vi tilbyr ikke lenger «drop-in» hvor vi aktiverer brikken og du betaler via Vipps.

Se også ofte stilte spørsmål om baneleie.

Har du spørsmål?

Priser baneleie

Se vår prisliste

Leie av innendørsbaner 

Innendørsbanene kan kun bestilles av klubbens medlemmer. Bli medlem i dag for å bestille dine innendørsbaner og få andre eksklusive fordeler. Tennisskolen har fortrinnsrett mellom kl 16.00 til 20.00 mandag til fredag. I sommersesongen kan bestillingen din bli kansellert hvis tennisskolen må flytte inn på grunn av regn. 

​Leie av utebaner

Utebanene kan bestilles både av medlemmer og ikke-medlemmer. Bli medlem i dag for å få tilgang din gratis utendørsbane og andre eksklusive fordeler.

Sommerkortet

Spill så mye du vil i løpet av sommeren på våre utebaner. Tilgjengelig så lenge våre utebaner er åpent. Du kan velge mellom varighet på 7, 14 eller 30 dager.

Sommerkortet er beregnet på deg som ikke er medlem i klubben og kun ønsker å spille tennis på våre utebaner om sommeren. Det er ikke krav om at de du tar med deg må være medlemmer i klubben, men når du bestiller baneleie med sommerkort må du selv være med å spille. Du kan maks bestille 2 timer pr. dag.

Se vår prisliste for mer informasjon om pris for sommerkortet.

Generelle vilkår for baneleie

 • Du må bestille banene ved å bruke matchi.
 • Du kan avbestille baneleie inntil 3 timer før bestillingstidspunktet og få refundert beløpet minus servicegebyr
 • Du kan maks bestille 2 fremtidige baneleie

Tilgang til anlegget

Du trenger nøkkelbrikke for tilgang til banene. Fra 2023 må du bestille og betale for nøkkelbrikke på forhånd. Vi tilbyr ikke lenger «drop-in» hvor vi aktiverer brikken og du betaler via Vipps.

Bestill nøkkelbrikke som hentes

Nøkkelbrikken må hentes på klubben i nøkkelboks som er plassert på stolpe ved hovedinngangen. Beregn 2-3 virkedager fra du har bestilt brikken til den er klar. Du får beskjed når brikken er klar for henting og kode som du skal bruke for å låse opp kodeboksen. Tilgjengelig for medlemmer og ikke-medlemmer. Ikke-medlemmer får kun tilgang til utebaner og ikke klubbhus.Bestill nøkkelbrikke som sendes til deg

Nøkkelbrikken sendes til deg med post. Beregn 4-5 virkedager fra du har bestilt brikken til du mottar den. Kun for deg som er medlem i klubben

Verdikort

Kjøp av verdikort i Matchi krever at du er innlogget og at du har et aktivt medlemskap. Når du bestiller baneleie vises det som et valg for betaling. Gyldighet er 730 dager fra kjøpsdato.

Grønt kort for pensjonister og juniorer

Grønt kort er tilgjengelig for pensjonistmedlemmer og juniormedlemmer som er en del av tennisskolen. Med et Grønt Kort kan du bruke innendørsbanene hyppig så lenge reglene under følges:

 • Du må være pensjonist eller delta på tennisskolen og være junior
 • Kan bare brukes før klokken 15.00 på hverdager
 • Du kan bruke kortet når som helst i helgene
 • Kan kun brukes til maksimalt 1 time per dag og kun 1 fremtidig bestilling
 • Medlem som innehar grønt kort disponerer den bestilte banen uavhengig av hvor mange som spiller på banen.

Faste timer

Vårsesong for faste timer varer fra januar til juni. Høstsesong fra august til desember.

Vi tilbyr faste timer på følgende tidspunkt

 • Mandag til fredag: kl 08 til 15
 • Fredag: kl. 19 til 20
 • Lørdag: kl. 17 til 20
 • Søndag: kl  19 til 20

Vilkår

 • Spillere som deltar på fast time må være aktivt medlem av klubben
 • Du vil bli fakturert fra første dag av bestilling til siste dag i termin
 • Du må søke om å fornye din faste time før hver sesong. Søknadsfrist er 1. desember for vårsesong og 1. juli for høstsesong

Ofte stilte spørsmål om baneleie

Ja, vil tilbyr alle å spille på våre utebaner. Medlemmer i klubben kan bestille baneleie utendørs uten å betale pr. gang. Ikke-medlemmer må betale pr. gang eller de kan også kjøpe sommerkortet som gir deg tilgang til å bestille baneleie uten å betale i perioder i løpet av sommeren

Du bestiller baneleie i MATCHi. Du kan også laste ned Matchi appen fra Google Play eller App Store.

Du trenger nøkkelbrikke for tilgang til banene. Fra 2023 må du bestille og betale for nøkkelbrikke på forhånd. Vi tilbyr ikke lenger «drop-in» hvor vi aktiverer brikken og du betaler via Vipps.

Se også banepleie for hvordan du holder grusbaner fine gjennom hele sesongen.

Det er stor forskjell på en tennisbane med et underlag av grus sammenlignet med hard court bane. Fotarbeidet på grus skiller seg fra hard court, da du naturligvis glir mer på grusen, og et godt grep er ekstra viktig. Spiller du på grus anbefaler vi derfor å investere i et par grussko, noe som vil gi deg den optimale spilleopplevelsen på et mer ujevnt underlag.

Sålen på grussko har ofte et fiskebensmønster/sikk-sakk mønster, som forhindrer at overflødig grus samler seg. Dette gir et bedre grep og mer kontroll når du glir naturlig mot ballen på banen. Denne sålen gir også bedre feste på start/stopp og mer forutsigbarhet når du endrer retning. I tillegg er gummien mykere, for å få bedre friksjon mot grusen og forenkle fotarbeidet. Hvis grusen samler seg kan du slå lett et par ganger mot sålen med racketen, så løsner den.

Se salg av tennisutstyr for informasjon om hvor du kan få kjøpt grussko.

Tag: Utstyr

Se også Hvorfor er det viktig å bruke grussko på grusbaner?

Om du er nybegynner og ikke vant til å spille tennis har du sikkert spørsmål om hva du bør gjøre før du spiller og også når du er ferdig. Det er ikke mye du trenger å huske på. Noen viktige punkter ved spill på grusbaner:

Vanne baner

Vann banen før og etter spill hvis den er tørr,  dette er viktig på varme dager eller i perioder hvor det er tørke!  Bruk vannslangene som du finner ved hver bane. Vann der hvor du ser det er behov for vanning. Vanning skjer ved at slangetuten holdes litt skrått oppover og føres sakte frem og tilbake. Juster dysen ved behov. Man må ikke rette tuten ned mot banen, da dette kan lage hull i dekket.  Om det begynner å bli dammer har banene fått nok vann. Vi har også et vanningsanlegg som sørger for at grusbanene holder seg i god stand gjennom sommeren.

Koste baner etter spill

Kost hele banen etter spill også utenfor strekene. Du finner koster ved hver bane. De siste 5 minuttene av spilletiden skal benyttes til å klargjøre banen for neste spillere. Start kostingen langs nettet, følg yttersiden ned og jobb i store firkantede sirkler inn mot midten og avslutt ut over sidelinjen. På den måten blir grusen distribuert tilbake på banen. Linjene kostes av kommende spillere

Dekke til groper og hull

Om det oppstår groper må de dekkes over. Du finner skraper på de fleste baner. Vann gjerne over der hvor du har brukt skrapen. Er du ekstra flink kan du bruke valse for å «pakke» ned grusen.

Hver vår får vi alltid spørsmål som «Kan dere ikke åpne utebanene nå, det er jo fint og varmt vær?» Dessverre er det ikke bare å åpne grusbaner for spill selv om våren har kommet og sola skinner.

Det finnes forskjellige grusbaner. I Norge har det på samme måte som kunsgressbaner blitt populært med kunstgrusbaner de siste årene. Kunstgrusbaner er heller ikke så væravhengig da selv kraftig regnvær ikke hindrer bruk av disse etter kort tid. I tillegg er slike baner rimeligere å drifte da de krever mye mindre vedlikehold.

I Sandefjord Tennisklubb har vi «tradisjonell» rødgrus. Dette dekket har gjennom alle år vært den vanlige dekketypen. En grusbane med høy standard gir dekket med de beste spilleegenskapene med hensyn til friksjon, demping og ballsprett. Utgiftene til vedlikehold er mye høyere enn kunstgrusbaner, fordi banene jevnlig skal tromles for å forbli jevne. Dessuten må vi hvert år kjøpe inn 1 tonn med reparasjonsgrus som brukes for å fylle på grus som forsvinner i løpet av en sesong. For at tradisjonelle grusbaner skal bli gode å spille på må de ofte vannes for å opprettholde vanninnholdet i grusen.

Vinteren er lang med frost og tele. Utebanene blir preget av dette og det er mange oppgaver som må gjennomføres for å klargjøre utebanene om våren. Når temperaturen tillater det, ikke minusgrader om natten og god dagtemperatur ca. 10 grader kan en gå igang med følgende:

 • Raking av løv, barnnåler.m.v
 • Legge på grus, ca 15 sekker pr. bane
 • Stramme opp linjer
 • Valse og vanne bane ca 20 ganger

Det er ikke noe poeng å valse på tørre baner. Vi er derfor avhengig av at vann blir koblet til. Dette kan kun gjøres når nattetemperaturen tillater det, det kan ikke være fare for frost/kuldegrader siden det vil ødelegge ventiler og slanger.

Utesesongen varer normalt fra slutten av april til oktober. Det mest vanlige tidspunktet for åpning av utebanene er 1. helgen i mai.

Banene vil være litt myke i starten av sesongen, det er derfor viktig at alle som spiller tråkker igjen hull i banedekket etter spill. Etter spill skal banene kostes helt ut mot gjerdet for å sørge for at grusen er jevnt fordelt over banen. Se mer informasjon om banepleie.

Nei, det er ikke mulig i å flytte på reserverte timer i Matchi. Du må avbestille timen og bestille ny time.

Ja, det er mulig å avbestille en time i Matchi. Gå til Mine bookinger og velg «Avbook» timen som du ønsker å avbestille.

Om du har Matchi appen installert kan du gå til «Reservasjoner» og velg din reservasjon. Helt nederst på siden finner du valget for «kanseller reservasjon».

Om du avbestiller timen innen 3 timer før reservasjonen må du kun betale et servicegebyr på kr 12,50. Etter dette kan du kansellere, men vil ikke får refundert beløpet som du har betalt for baneleie. Se også betalings- og kanselleringspolicyene til MATCHi (ekstern lenke)

Matchi bruker Stripe som sin betalingsformidler. Det betyr at informasjon om ditt bankkort ikke lagres hos Matchi, men hos Stripe.

Stripe er en sertifisert PCI Service Provider Level 1 som betyr at de har det høyeste sikkerhetsnivået. Les mer om hvordan Stripe håndterer sikkerhet.