Jovan Šuša – trener

Jovan er trener i 100% stilling. Jovan er en GPTCA Level C-sertifisert trener og har vært tennistrener for en rekke konkurransespillere. Han har jobbet på tennisakademier i Kina, Serbia og Norge. Han begynte å spille tennis da han var syv år gammel, og siden da har racketen vært hans faste følgesvenn i livet, både for han selv og familien.

“Tennis er en essensiell del av livet mitt, og på tennisbanen føler jeg meg mest komfortabel og lykkelig. Der kan jeg dele min glede og positive energi med andre mennesker i de gode øyeblikkene, og der jeg finner trøst når dagene ikke er like bra.”

Jovan Šuša

Når begynte du å jobbe i Sandefjord TK og hva gjorde du før det?

Jeg har jobbet for Sandefjord TK i flere omganger. Første gang i 2019. Før jeg kom til Sandefjord, tilbrakte jeg flere år som omreisende trener. Jeg har jobbet i Kina og på Malta, samt i flere tennisklubber i Beograd.

Hvorfor har du valgt å jobbe for Sandefjord TK?

Jeg hadde planlagt å besøke Norge som turist en dag, men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ende opp med å bo der og tilbringe de beste dagene i trenerkarrieren min. En stor grunn til at jeg valgte å komme til nettopp Sandefjord, var den tidligere styrelederen Anders Sperre. Etter å ha jobbet her en stund, oppdaget jeg hvor mange utrolig positive og talentfulle mennesker og kolleger som finnes her. De gjorde oppholdet mitt i Sandefjord Tennisklubb til den mest fantastiske og lykkeligste perioden i livet mitt som trener. Etter at jeg sluttet i Sandefjord Tennisklubb i juni i fjor, begynte jeg å tvile på avgjørelsen min. Da jeg startet sesongen i den nye klubben, innså jeg hvor mye jeg savnet Sandefjord Tennisklubb. Så da André ringte meg og ønsket at jeg skulle begynne som trener i klubben igjen, nølte jeg ikke lenge.

Hva er viktig for deg i rollen som trener i Sandefjord TK?

Jeg ønsker å legge vekt på å gi riktig opplæring til unge mennesker, ikke bare når det gjelder tennisferdigheter, men også i utviklingen av idrettskultur, disiplin og følelse av tilhørighet til det samfunnet vi er en del av.

Hva er ditt beste tips til en som ønsker å bli en god tennisspiller?

Som tennistrener er mitt råd til elevene å være utholdende og tålmodige. De bør nyte læringsprosessen og observere hvordan utviklingen av ferdigheter og tilegnelse av ny kunnskap påvirker prestasjonsnivået. Jeg tror det er vår oppgave som trenere å ikke bare hjelpe dem med å bli bedre tennisspillere, men også å utvikle seg til å bli gode mennesker. Når det gjelder voksne tennisspillere, er det viktig å lære dem riktig teknikk, selv om noen timer kan virke mindre underholdende på grunn av fokus på tekniske elementer. Dette vil imidlertid føre til større glede senere.

Hvilke hobbyer har du?

I tillegg til tennis, liker jeg å trene calisthenics, sykle, lese bøker og se på engelske komiserier fra 80-tallet.

Fun fact