Sommertennis uke 26 og 27. Vi tilbyr sommertennis BPU (Betal per uke) med instruktør. Du må være med alle 4 dagene når du melder deg på.

Har du lyst til å lære deg tennis? Terminene for våre gruppetimer varer fra januar til juni, og september til desember. Om du ønsker å bli med etter oppstart, kan du melde deg på venteliste og vi tar kontakt med deg så snart vi har plass.

For at vi skal kunne finne en gruppe som passer din alder og nivå, ber vi deg om å registrere deg ved å fylle ut skjema som du finner link til under. Vi tar kontakt med deg så snart vi har funnet en ledig plass. Se også vår prisliste.

Påmelding til kurs høst 2024 er åpnet. Meld deg på før 1. juli og få 10% rabatt på treningsavgiften hver måned frem til jul! Du som allerede går på kurs må også registrere deg innen fristen som er 31.07.2024

Vi tilbyr kurs- og trening på alle nivåer:
Barn- og ungdom (6-19 år)
Voksne (20+ år)

Påmelding til kurs er kun tilgjengelig på norsk.
Ta kontakt med oss for hjelp.

Som tennistrener er mitt råd til elevene å være utholdende og tålmodige. De bør nyte læringsprosessen og observere hvordan utviklingen av ferdigheter og tilegnelse av ny kunnskap påvirker prestasjonsnivået.

Jovan Šuša

Se også ofte stilte spørsmål om kurs

Kurs- og trening

Tennisskolen

Kurs- og trening for barn og juniorer under 20 år. Alle ukedager mellom kl 1500-1900. Sandefjord Tennisklubb er en del av Tennis Kids som er det offisielle programmet fra NTF for barn og ungdom. Se mer informasjon på Tennis Kids Tour Vestfold og Telemark

Tennisskolens nivåer – ROGY

ROGY står for Red Orange Green Yellow. Dette er et universelt system for bruk av tilrettelagte baller og banestørrelser i de forskjellige læringsfasene. Fargekodene på ballene representerer ballsprett og nybegynnere starter med rød ball, som er den ballen som spretter minst, og beveger seg deretter gjennom de forskjellige ballene til oransje – grønn og til slutt gul ball.

I konkurranse-sammenheng er det spesifikke retningslinjer for de forskjellige aldersgruppene. I lærings-sammenheng er utvikling gjennom ball-systemet basert på progresjon, ikke alder. På denne måten kan man tilrettelegge læring i tennisskolen basert på individuell fremdrift. Det sagt så er det fremdeles pålagt at barn innen visse aldersgrupper spiller med spesifikke baller hvis de deltar i ROGY-konkurranser

Les mer detaljert om de forskjellige nivåene i ROGY:

Blått nivå er første skritt i NTF Tennis Kids programmet. TK Blue er laget for de aller minste barna og kan gjennomføres på en tennisbane, i en flerbrukshall, gymsal eller lignende steder ute eller inne. Barna i dag starter med organisert trening i forskjellige idretter tidligere enn før, men allikevel ser vi at barna mangler grunnleggende motoriske ferdigheter som før ville ha blitt utviklet på egenhånd gjennom lek og aktiviteter på fritiden. TK Blått vil hjelpe barna i gang med utviklingen av disse basisferdighetene (balanse, koordinasjon og bevegelse) og samtidig utvikle spesifikke tennisferdigheter.

Leken står i fokus og målet vårt er at barna skal «leke på seg ferdigheter» i aktivt og trygt miljø gjennom et variert utvalg av aktiviteter.

TK Blått skal hjelpe barna til å gå videre til det røde nivået med mer grunnleggende ferdigheter som bidrar til å akselerere utviklingen, bli enda bedre små spillere og ha enda mer moro.

Programmet oppfordrer spillerne til å gjøre egentrening på ulike ferdigheter og oppgavene er laget slik at barna kan trene på dem uten at de trenger å være på en tennisbane. Barna belønnes med klistremerker og diplomer når milepæler i utviklingen er nådd.

Når spillerne når dette nivået, bør de ha en større forståelse av spillet, både i angrep og i forsvar. Banen er relativt stor sammenlignet med et barns fysiske størrelse, så noen ganger går spillerens ferdighetsnivå litt tilbake når du går fra oransje til grønt. Gi det tid og se opp for spillere som bruker feil teknikk for å kompensere.

Ferdigheter som skal læres…
Spill på grønt nivå stiller mange krav til unge spillere. Å gå for raskt til denne banen kan ofte bety at spillerne utvikler færre ferdigheter. Spillerne trenger å ha god balanse, god racketkontroll og gode mottaksferdigheter før de entrer grønt nivå. Her må spillerne også forstå hvordan de aktivt skal forsvare seg, noe som ikke alltid kommer naturlig etter spill på den oransje banen som er mer preget av angrepsspill.

Muligheter for spill….
Spillerne når dette stadiet med alle forskjellige nivåer av konkurranseevne. Noen ønsker å spille på et prestasjonsnivå og noen bare sosialt med venner. De er fremdeles på et stadium der vennene er de viktigste menneskene i hverandres liv, noe som betyr at en grad av lagbaserte konkurranser, doubler og interne klubbarrangement bør inkluderes.

Når spillerne har mestret ferdighetene tilhørende rødt nivå, er de klare for den oransje banen. Banen er betydelig lengre nå, så spillerne må være mer atletiske og reagere mye raskere på den kommende ballen. Banen er nå lang og smal, proporsjonal i forhold til en bane på full størrelse.

Ferdigheter som skal læres…
Endringen i størrelse og form på banen betyr at spillerne må lære flere spillesituasjoner. I tillegg til å utvikle god stabilitet bak i banen må de også beherske nettspill. Tid blir en stor faktor i deres utvikling fordi ballen går raskere og derfor må man reagere tidligere. Spinn, hastighet og høyde blir en ny del av spillet!

Muligheter for spill….
Å spille i og rundt klubben, pluss Tennis Kids Tour og andre morsomme konkurranser bør være prioritert. Selv om spillerne kan se veldig dyktige ut, trenger de fremdeles det sosiale aspektet og derfor anbefaler vi lagbaserte konkurranser. Å hive seg ut i mer seriøse turneringsformater bør kun skje når de selv bestemmer seg for at de er klare.

På rødt nivå skal spillerne utvikle ferdighetene som kreves for å kunne spille tennis på det mest grunnleggende nivået. Banen, ballene og racketene er tilpasset barna slik at at alle skal kunne oppleve mestring og gleden med spillet.

Ferdigheter som skal læres…
På rødt nivå lærer spillerne å serve, å spille forehand og backhand, samt hvordan man vinner et poeng. Det betyr at de må utvikle gode mottaks-ferdigheter og sende-ferdigheter. Grunnslag med god balanse og treffpunkt foran kroppen hjelper en spiller til å lære å slå ballen mot åpne deler av banen og deres taktiske forståelse av spillet er sentrert rundt å bruke disse tomrommene for å vinne poeng.

Muligheter for spill…
Turneringsarrangementer og klubbfestivaler er stedet å bruke ferdighetene som er utviklet. Dette skal alltid være i et lagbasert format for å imøtekomme behovene til unge spillere, omgås andre barn og kanskje få noen nye venner. Unge mennesker har fortsatt mye utvikling både fysisk og følelsesmessig, så det legges vekt på å ha det moro og å fremheve deres kjærlighet til spillet!

Konkurransegruppen

Konkurransegruppen er et tilbud til ivrige juniorer (over 12 år) som ønsker å ha tennis som sin sport. Som utøver på disse gruppene skal du ha ønske om å konkurrere på regionalt og/eller nasjonalt nivå.

Påmelding til turneringer må gjøres via Tournament Software. Trener er best kvalifisert til å vurdere hvilke turneringer en spiller bør delta på. Om du er i tvil, ta kontakt med trener.

For å kunne delta på turneringer må man ha en gyldig lisens. Om du ikke har gyldig lisens kan du sende en e-post til post@sandefjordtk.no hvor du oppgir navn til spiller som skal registreres.

Sjekk terminlisten til NTF. Der ser du oversikten og kan lettere planlegge. De fleste klubber legger ut påmelding i god tid, men det varierer. Det er dessverre ikke mulig å bli varslet når det legges ut turneringer som passer alder eller nivå. Du må sjekke med jevne/ujevne mellomrom. Bruk Advanced search og filterfunksjonen for å finne aktuelle turneringer. Når påmeldingsfristen har gått ut er det heller ikke mulig å melde seg på lenger. Dette gjelder alle turneringer. Det er også grunnen til at “enter” knappen ikke er det lenger etter påmeldingsfristen har gått ut. Anbefaler alle som ønsker å bli med på turneringer om søke opp alle aktuelle turneringer og melde seg på før frist. Da er du sikret plass i turneringen også.

 • delta på alle treninger i din gruppe, du kan ikke velge bort noen dager
 • ved forfall til trening skal årsak til forfall oppgis i Spond. Det holder å melde forfall på generelt grunnlag slik man normalt melder til skole eller arbeidsgiver. Eksempler: syk, karantene, ferie, bursdag osv.
 • gode holdninger på og utenfor banen
 • egentrening (fysisk/tennis) utenom organisert klubbtrening (avtales med trener)
 • deltagelse i turneringsspill (klubbturneringer, regionsturneringer, nasjonale turneringer eller lagkamper) og samlinger
 • må ha betalt lisens til NTF
 • må ha betalt medlemskap
 • delta på dugnader

Det er sportssjef som bestemmer hvem som får tilbud om plass i konkurransegruppen. Om det er spørsmål om grupper og tilbud om plass, skal dette rettes til kurs@sandefjordtk.no

Tennis for voksne

Vi tilbyr tennis for voksne (20 år og eldre) i alle nivåer. Er du nybegynner eller kanskje spilt en del når du var yngre? Vi har en gruppe som passer til deg. Mandag-torsdag mellom kl 18-20.

For voksne deler vi inn i 3 forskjellige nivåer N1=Nybegynner, N2=Viderekommende, N3=Erfaren

Terminer

 • Vårtermin – januar til midten av juni (skoleslutt)
 • Høstermin – september til siste uke før jul

Det er ingen organisert trening i skoleferier og røde dager.

Priser og betaling

Se vår prisliste for priser på alle våre treningstilbud. All betaling av all organisert trening gjøres via betalingsavtale i Spond.

Betingelser organisert trening

Obligatorisk medlemskap for deltakere

Du må være medlem i klubben for å være med på organisert trening (gjelder ikke privattimer). Det er ditt ansvar å sørge for at du har betalt for medlemskap i klubben.

Utstyr

Du må ha riktige tennissko og en racket. Klubbmedlemmer får faste rabatter på kjøp av utstyr

Betaling

Påmelding til organisert trening må gjøres før påmeldingsfrist. For spillere som starter opp i løpet av sesongen må betalingsavtale være inngått senest 14 dager etter oppstart.

Oppsigelse og bindingstid

I tilfelle du bestemmer deg for å ikke fortsette etter oppstart må vi få beskjed om dette senest 14 dager etter oppstart. Etter dette vil betalingsavtalen løpe ut sesongen og du har ikke mulighet til å avbryte denne.

Endring av timeantall

Det er alltid muligheter for å utvide eget treningstilbud når som helst i terminen. Melding om endring skal IKKE gis til trener. Melding om endring SKAL meldes til post@sandefjordtk.no Det er ikke anledning til å redusere antall timer når man først har meldt seg på kurs eller trening.

Refusjon av timer ved forfall eller ved sykdom og/eller skade

Du må møte på de tidspunktene du har meldt deg på. Det gis ingen refusjon for timer du har gått glipp av. Treneren står fritt til å flytte spillere til andre grupper om det er ledig plass eller nivå til spiller tilsier dette. Deltagelse og påmelding til kurs er bindende og gjelder fra dato som vi har mottatt betaling og til kurset avsluttes. Man må betale hele kursavgiften selv om man velger å slutte kurset midt i terminen eller er borte noen treninger på grunn av sykdom eller skade. Deltagere som kan fremlegge legeerklæring vil få 50% refusjon eller annen kompensasjon for den perioden man er skadet eller syk. Tilbud om refusjon gjelder kun for våre ordinære kurs og treninger. Det kan ikke søkes om refusjon ved deltagelse på betal pr. gang timer/enkelttimer i ferier, privattimer osv.

Fotosamtykke

Ved påmelding godkjennes at det kan bli tatt bilder for bruk på våre nettsider og sosiale medier. Vi følger Datatilsynets retningslinjer for publisering av bilder av personer på nett og råd om publisering av bilder av barn.

Ofte stilte spørsmål om kurs

Du kan søke støtte til betaling av treningsavgift og medlemskap. Det er ikke mulig å søke støtte til betaling av påmelding til turneringer osv. Se også finnes det støtteordninger for betaling av treningsavgift og medlemskap

Fritidskortet er et samarbeid mellom private aktører, Sandefjord kommune og NAV. Ordningen skal sikre at barn og unge fra familier med svak økonomi får bedre muligheter til å delta i kultur- og fritidsaktiviteter.

Sandefjord Tennisklubb skal etter beste evne tilrettelegge for et variert trenings- og konkurransetilbud parallelt med at klubben skal fremstå som en sosial arena for samtlige involverte og interesserte – en aktiv breddeklubb!​

Fritidskortet kan tildeles barn og unge i alderen 2 -18 år i familier med svak økonomi. Sandefjord kommune er ansvarlig for utdeling, og det vil bli tildelt ett kort pr. barn/ungdom. Det vurderes hvor mange kort familien får, men familier med flere barn kan tildeles flere kort.

Gå inn på Friskus Sandefjord for å søke om støtte.

E-post med bekreftelse blir sendt ut når du melder deg på. Sjekk din søppelpost og se etter e-post fra noreply@spond.com Se også hvordan fungerer betalingsavtale

Påmelding til turneringer må gjøres via Tournament Software. Trener er best kvalifisert til å vurdere hvilke turneringer en spiller bør delta på. Om du er i tvil, ta kontakt med trener.

For å kunne delta på turneringer må man ha en gyldig lisens. Om du ikke har gyldig lisens kan du sende en e-post til post@sandefjordtk.no hvor du oppgir navn til spiller som skal registreres.

Sjekk terminlisten til NTF. Der ser du oversikten og kan lettere planlegge. De fleste klubber legger ut påmelding i god tid, men det varierer. Det er dessverre ikke mulig å bli varslet når det legges ut turneringer som passer alder eller nivå. Du må sjekke med jevne/ujevne mellomrom. Bruk Advanced search og filterfunksjonen for å finne aktuelle turneringer. Når påmeldingsfristen har gått ut er det heller ikke mulig å melde seg på lenger. Dette gjelder alle turneringer. Det er også grunnen til at “enter” knappen ikke er det lenger etter påmeldingsfristen har gått ut. Anbefaler alle som ønsker å bli med på turneringer om søke opp alle aktuelle turneringer og melde seg på før frist. Da er du sikret plass i turneringen også.

 • delta på alle treninger i din gruppe, du kan ikke velge bort noen dager
 • ved forfall til trening skal årsak til forfall oppgis i Spond. Det holder å melde forfall på generelt grunnlag slik man normalt melder til skole eller arbeidsgiver. Eksempler: syk, karantene, ferie, bursdag osv.
 • gode holdninger på og utenfor banen
 • egentrening (fysisk/tennis) utenom organisert klubbtrening (avtales med trener)
 • deltagelse i turneringsspill (klubbturneringer, regionsturneringer, nasjonale turneringer eller lagkamper) og samlinger
 • må ha betalt lisens til NTF
 • må ha betalt medlemskap
 • delta på dugnader

Det er sportssjef som bestemmer hvem som får tilbud om plass i konkurransegruppen. Om det er spørsmål om grupper og tilbud om plass, skal dette rettes til kurs@sandefjordtk.no

Vi tilbyr ikke prøvetime. I stedet tilbyr vi 14 dagers prøveperiode etter oppstart. For å bli med må du registrere deg for kurs. Se også oppsigelse og bindingstid

Du trenger kun å velge antall timer pr. uke* du ønsker å trene og hvilke dager og tidspunkt som det passer deg. Vi vil så langt det lar seg gjøre forsøke å lage grupper som passer ditt nivå og dine ønsker.

Om det viser seg at du ikke kan være med, eller det må gjøres endringer, har du 14 dager etter oppstart av terminen på å melde inn dette til oss.

*For voksne tilbyr vi kun 1 fast timer pr. uke, resten er betal pr. gang.

Treningstilbudet vil bli tilgjengelig før oppstart og først etter at frist for registrering har gått ut.

Treningsavgift er en avgift som du betaler for å være med på organisert trening i klubben og dekker utgifter til trener og baneleie. Det er et krav om at alle som deltar på organisert trening i en klubb som er tilsluttet Norges Idrettsforbund også må ha betalt medlemskap i klubben.

Se også hvem må betale medlemskap?

Privattimer

Bestill privattimer med en av våre trenere.

Spond

Sandefjord Tennisklubb bruker Spond for å organisere kurs og treninger. Deltagere registreres på kurs eller treningen som de skal være med på, og vil få en invitasjon.

 • Hvis det skjer endringer som f.eks. at kurset avlyses, vil kursdeltakere motta en oppdatering om dette
 • Om du ikke kan komme må du gi beskjed via Spond (melde forfall).
 • All oppdatering og informasjon fra trenere vil sendes via Spond

Ofte stilte spørsmål om Spond

Om du har opprettet en betalingsavtale i Spond for treningsavgift, vil det bli forsøkt 5 ganger å trekke beløp fra ditt betalingskort. Om betalingen ikke går igjennom etter disse forsøkene, vil det etter 5 belastningsforsøk vises et varsel i appen/web-versjonen om å oppdatere betalingsinfo og prøve igjen.

For å gjennomføre betalingen må du kontrollere at betalingskortet som er registrert i Spond er gyldig. Sjekk at det ikke har gått ut på dato og at det er dekning på konto. Du finner informasjon om ditt betalingskort i din profil i Spond under “Betaling”.

Når du har kontrollert at betalingskortet ditt er gyldig, kan du forsøkte å gjennomføre betalingen på nytt.

 1. Trykk på “betalinger”
 2. Trykk på “vis automatiske trekk”
 3. Trykk på betalingsavtalen som feilet og velg “betaling feilet”.
 4. Deretter “prøv på nytt”

Om du fortsatt får feilmelding, må du sjekke at ditt betalingskort er gyldig. Du kan også forsøke å legge inn et annet betalingskort om du har dette. Om du fortsatt får feilmelding, må du ta kontakt med oss for hjelp på post@stk.no

Ved påmelding til organisert trening vil du bli belastet det første avdraget når du melder deg på. Neste avdrag vil bli måneden etter at terminen har startet. Dato for trekk av avgift er den 4. dagen i hver måned.

Eksempel: Du melder deg på høstsemesteret 1. juni. Du trekkes for september ved påmelding 1. juni. Neste gang du betaler treningsavgift vil være 4. oktober, deretter 4. november og til slutt 4. desember.

Når du melder deg på er påmelding bindende. Du har 14 dager etter at terminen har startet til å gi beskjed om du ønsker å trekke deg fra trening eller om du ønsker å gjøre endringer. Etter dette vil betalingsavtalen løpe ut terminen uten mulighet til å si opp denne. Se også våre betingelser for organisert trening.

Månedsprisen for treningsavgift er satt ut fra de utgiftene vi har til trenere, personale, utstyr og andre utgifter til drift og vedlikehold av våre anlegg.