Blått nivå er første skritt i NTF Tennis Kids programmet. TK Blue er laget for de aller minste barna og kan gjennomføres på en tennisbane, i en flerbrukshall, gymsal eller lignende steder ute eller inne. Barna i dag starter med organisert trening i forskjellige idretter tidligere enn før, men allikevel ser vi at barna mangler grunnleggende motoriske ferdigheter som før ville ha blitt utviklet på egenhånd gjennom lek og aktiviteter på fritiden. TK Blått vil hjelpe barna i gang med utviklingen av disse basisferdighetene (balanse, koordinasjon og bevegelse) og samtidig utvikle spesifikke tennisferdigheter.

Leken står i fokus og målet vårt er at barna skal «leke på seg ferdigheter» i aktivt og trygt miljø gjennom et variert utvalg av aktiviteter.

TK Blått skal hjelpe barna til å gå videre til det røde nivået med mer grunnleggende ferdigheter som bidrar til å akselerere utviklingen, bli enda bedre små spillere og ha enda mer moro.

Programmet oppfordrer spillerne til å gjøre egentrening på ulike ferdigheter og oppgavene er laget slik at barna kan trene på dem uten at de trenger å være på en tennisbane. Barna belønnes med klistremerker og diplomer når milepæler i utviklingen er nådd.

Kategorier: