På rødt nivå skal spillerne utvikle ferdighetene som kreves for å kunne spille tennis på det mest grunnleggende nivået. Banen, ballene og racketene er tilpasset barna slik at at alle skal kunne oppleve mestring og gleden med spillet.

Ferdigheter som skal læres…
På rødt nivå lærer spillerne å serve, å spille forehand og backhand, samt hvordan man vinner et poeng. Det betyr at de må utvikle gode mottaks-ferdigheter og sende-ferdigheter. Grunnslag med god balanse og treffpunkt foran kroppen hjelper en spiller til å lære å slå ballen mot åpne deler av banen og deres taktiske forståelse av spillet er sentrert rundt å bruke disse tomrommene for å vinne poeng.

Muligheter for spill…
Turneringsarrangementer og klubbfestivaler er stedet å bruke ferdighetene som er utviklet. Dette skal alltid være i et lagbasert format for å imøtekomme behovene til unge spillere, omgås andre barn og kanskje få noen nye venner. Unge mennesker har fortsatt mye utvikling både fysisk og følelsesmessig, så det legges vekt på å ha det moro og å fremheve deres kjærlighet til spillet!

Kategorier: